Județul ILFOV


Ads

Image Hotel

Hotel Rin Airport Otopeni
@Receptie

Calea Bucurestilor 255A, Otopeni, jud Ilfov
Adăugată cu 1 luni în urmă

Hotel Rin Airport Otopeni Ilfov , Cazare Ilfov, Cazare Otopeni, Hotel Otopeni, Hotel Ilfov, Restaurant Otopeni, whater park otopeni

Detalii
Image Pensiune

Pensiunea Pipera Voluntari
@Diana Dorila

Str. Erou Nita Pintea, NR. 1B Voluntari, Ilfov
Adăugată cu 2 săptămâni în urmă

Pensiunea Pipera Voluntari ilfov, Cazare Voluntari, Cazare Ilfov, Pensiunea Voluntari, Pensiune Ilfov

Detalii

IF

ILFOV

Judetul Ilfov

Obiective turistice

Obiective culturale

Atractii si distractii

Info utile Ilfov

Istoric

Urme ale existentei umane descoperite pe raza judetului Ilfov, mai ales in zona Caldarusani, GLina si Chiajna, langa Bucuresti, dateaza din paloelitic si neolitic. Trebiue de asemenea mentionate vestigiile dacice scoase la lumina in zona Pantelimon, Snagov, Magurele si Bragadiru. Bogatia descoperirilor arheologice - relicve, inscriptii, etc. - este dovada locuirii neintrerupte a zonei de catre daco-romani, care mai tarziu au format Principatul Tara Romaneasca, prin unirea cnezatelor si voievodatelor (primele organizari statale) in secolele XII-XIV. Inca de la intemeire, la sfarsitul secolului al XIV-lea, sub domnia lui Basarab I, multe asezari si orasele au prins viata pana in secolul al XVI-lea, localitati cum ar fi: Snagov, Chitila, Afumati si Tancabesti si care au supravietuit pana in zilele noastre. Numele de Ilfov este pentru prima data mentionat intr-un act de donatie din 1482 scris de Domnitorul Vlad Calugarul catre Manastirea Snagov.

Geografie

Ilfov, unul dintre cele mai mari judete ale Romaniei, se afla in Cimpia Romana. Pamantul este fertil si oamenii sunt deosebit de harnici. Vecinii judetului Ilfov sunt judetele Ialomita la est, Buzau, Prahova si Dambovita la nord, Teleorman la vest si fluviul Dunarea la sud. Judetul Ilfov se intinde pe o suprafata de 8.225 km patrati, fiind al cincilea ca marime din Romania. Descrierea aceasta este mentionata in monografia Romaniei din 1972. Noua ani mai tarziu, al cincilea judet al Romaniei ca suprafata, a fost micsorat la o unitate teritorial-administrativa care inconjoara zona capitalei, sub numele de Sectorul Agricol Ilfov. In 1997, legea nr. 50/97 a schimbat denumirea de Sectorul Agricol Ilfov la Judetul Ilfov, revenind la denumirea veche. Judetul Ilfov cuprinde 38 de asezari rurale si un oras cu peste 1.593 km patrati. judetul se gaseste in regiunea de sud-est, chiar in centrul capmiei Romane, langa Bucuresti. Coordonatele sale goegrafice sunt 44°17’ – 44°46’ latitudine nordica si 25°52’ – 26°27’ longitudine vestica. Judetele invecinate sunt: prahova la nord, Dambovita la vest, Giurgiu la sud-vest si Ialomita si Calarasi la est. Clima este temperat-continentala cu o medie anuala a precipitatiilor de 460-500 mm. Rauri: dambovita si Colentina (care aprovizioneaza cu apa orasul Buftea), lacuri: Cernica, Snagov si Caldarusani in partea nordica a judetului. Judetul este strabatut si de raul Ialomita impreuna cu afluentul sau Gruiu.