Padurea si Lacul Snagov - Lacul este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Câmpia Româna (576 ha, 18 km lungime, 9 m adâncime), pe el putându-se practica diferite sporturi nautice, face plimbari de agrement, pescui (biban, platica, guvid, crap). Padurea (rest al vechilor codri ai Vlasiei ce acopereau odinioara întreaga Câmpie Româna), este amenajata ca un imens parc în care se gasesc plaje, restaurante, fiind declarata rezervatie naturala. Vegetatia sa lemnoasa este reprezentata de stejar, carpen, tei. Lacul si Padurea Caldarusani (la 45 km de Bucuresti), zona turistica mult cautata, în special de amatorii de pescuit si vânatoare. Lacul este un vechi liman fluvial (6 m lungime, 5 m adâncime), iar padurea din jurul lui este propice vânatorii de iepuri si fazani, o parte din ea formând o rezervatie forestiera ce adaposteste stejar, plop, salcii. Padurea Baneasa (la 10 km de Bucuresti), un frumos loc de recreere din împrejurimile capitalei, un punct special de atr actie fiind coltul zoologic ce dispune de câteva sute de exemplare de animale. Padurea si Lacul Cernica. Lacul are 311 ha, pe malul sau drept amenajându-se un strand cu cabine, debarcader, restaurant, cabinet medical, terenuri sportive, iar padurea ofera numeroase posibilitati de vânatoare. Padurea Râioasa (la 6 km de Mogosoaia), rezervatie forestiera si floristica, denumirea explicându- se prin aspectul copacilor care au pe scoarta foarte multi licheni si muschi. Alte zone de agreement: Lacul Mogosoaia (la 15 km de Bucuresti), are 66 ha, pe malul sau stâng fiind amenajat un strand, Lacul Pantelimon are 260 ha, pe malul sau drept fiind amenajate terenuri sportive si stranduri.

Pădurea şi lacul Căldăruşani - Pădurea oferă un cadru propice vănătorii de iepuri şi fazani. O parte din pădure formează o rezervaţie forestieră ce adăposteşte stejari, plopi şi salcii.Lacul are 6 km lungime şi 5 m adâncime.

Pădurea şi lacul Cernica – Pădurea oferă posibilităţi pentru practicarea vânătorii de iepuri şi fazani. Lacul are 311 ha.

Pădurea Pustnicul ( pădurea Cernica-Pustnicul: în partea stânga a şoselei, pădurea Pustnicul iar în partea dreaptă, pădurea Cernica). Pădurea Pustnicul este situată pe partea dreaptă a văii Pasărea şi este formată din tei, cer, stejar, frasin, paltin, carpen, ulm. Este populată de câteva specii de interes cinegetic: iepuri, căprioare, vulpi, fazani, potârnichi.

Lacul Pantelimon – are o suprafaţă de 260 de ha.

Lacul Caldarusani

Lacul Cernica

Lacul Snagov

Lacul Tiganesti

Pădurea şi lacul Mogoşoaia – Pădurea se întinde pe o suprafaţă de 66 ha şi este formată din tei, arţar tătăresc, stejar, salcâm, frasin. Lacul are o suprafaţă de 150 de ha.

Pădurea Râioasa – la 6 km de Mogoşoaia, rezervaţie forestieră şi floristică. Îşi datorează numele lichenilor şi muşchilor care se află pe scoarţa copacilor. 

Ruinele Mănăstirii Chiajna se află la marginea orașului București. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din sudul țării datorită unor legende urbane. Mănăstirea a fost ridicată în secolul al XVII-lea și are forma unei fortărețe. Construită în stil neoclasic, aceasta avea o înălțime de 17 metrii și o lățime de 47 de metri, fiind considerat unul dintre cele mai mari lăcașuri de cult din această perioadă.