Statiunea Balvanyos - Situată la poalele Munţilor Bodoc, într-o regiune înconjurată de păduri de fag, Balvanyos este o staţiune profilată, în principal, pe tratamentul afecţiunilor aparatului cardiovascular şi pe odihnă.Factori naturali terapeutici: ape minerale carbogazoase, feruginoase, calcice, hipotone, cu o mineralizare totală de 2,0-2,4 g/l, mofete, bioclimat uşor tonic stimulent.Indicaţii terapeutice: afecţiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială, insuficienţă mitrală şi aortică compensată, arteriopatii periferice prin ateroscleroză, varice), afecţiuni asociate (nevroza astenică, afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale abarticulare, boli profesionale).Instalaţii de tratament: instalaţii pentru băi calde cu apă minerală carbogazoasă în vane şi bazine; bazine în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, cu posibilităţi de aerohelioterapie; instalaţii pentru mofete; instalaţii pentru electro- şi hidroterapie.Informaţii utile: staţiune de interes general, aflată la 20 km de Târgu Secuiesc pe linia Sfântu Gheorghe-Breţcu, apoi cu autobuzul până în staţiune. Cazarea se asigură în vile, la diferite categorii. Masa se serveşte la restaurant sau la pensiune, la indicaţia medicilor preparându-se meniuri dietetice.

Statiunea Covasna - Staţiunea balneo-climaterică Covasna este situată la poalele munţilor Vrancea şi Breţcului în depresiunea Braşovului la 35 de km de Sf. Gheorghe şi 60 de km de Braşov la o altitudine de 600 m,statiunea statiune cu profil balneo-climateric si de odihna numita si statiunea "celor 1.000 de izvoare de sanatate", situata in sud-estul depresiunii Targu Secuiesc. Ocupă coltul estic al judeţului de la care şi-a luat numele. Aşezarea este atestată documentar în 1584 deşi datează din timpul regelui Burebista. Este cunoscută şi sub denumirea de 'Staţiunea celor 1000 de izvoare de sănătate" Climatul este blând, aerul puternic ionizat negativ iar cadrul natural deosebit de pitoresc. Resursele naturale curative sunt valorificate în bazele de tratament active pe întreaga durată a anului.Afecţiuni cardiovasculare (arteriopatI, cardiopatI cronice ischemice, hipertensiune arterială, valvulopatI, sechele postaccidente vasculare cerebrale, boli cronice ale venelor); boli dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, afectiuni alergice cutanate); boli ale tubului digestiv şi ale glandelor anexe (gastrite cronice hipo- şi hiperacide, boala ulceroasă, litiază biliară); boli endocrine (boala Basedow, hipertiroidism); boli ginecologice (metroanexite, sterilitate, amenoreea, hipomenoreea); boli ale aparatului locomotor (afecţiuni articulare, poliartrită reumatică, artroză, discopatI lombare, spondilită); boli de nutriţie ; afecţiuni asociate procesului de îmbătrânire.

Statiunea Valcele - Situata la 12km de Sf. Gheorghe si 25 km de Braşov este o staţiune balneoclimaterică sezonieră, situată în Masivul Baraolt la 695 m altitudine.Staţiunea dispune de baze de tratament folosite în vindecarea afecţiunilor tubului digestiv şi ale celor cardiovasculare. Factori naturali terapeutici: ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, magneziene, calcice, sodice, feruginoase, hipotone, cu o mineralizare totală de 6,6 – 8,9 g/l, bioclimat de cruţare. Indicaţii terapeutice: afecţiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială, arteriopatii prin ateroscleroză, varice), afecţiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice hiperacide, constipaţia cronică), afecţiuni hepato-biliare (dischinezie biliară, colecistita cronică), afecţiuni metabolice şi de nutriţie, afecţiuni respiratorii, nevroza astenică, afecţiuni endocrine, boli profesionale. Instalaţii de tratament: instalaţii pentru băi calde cu apă minerală, buvetă pentru cura internă cu apă minerală. La Vâlcele funcţionează un sanatoriu de copii cu profil de hepatită.

Statiunea Bodoc - Statiunea balneoclimaterica de interes local Bodoc se afla in Depresiunea Brasov, in judetul Covasna, la 11 km nord de municipiul Sfantu Gheorghe,  la o altitudine de 550 m. Localitatea Bodoc este mentionata documentar pentru prima data in anul 1332 iar in zilele noastre are 1350 locuitori. Apele minerale de la Bodoc sunt cunoscute in intreaga tara sub numele de Bodoc sau Bodoc-Matild fiind una dintre cele mai importante statii de imbuteliere a apelor minerale. Apele sunt utilizate atat ca apa de masa cat si pentru tratarea unor afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cu aciditate redusa, dispepsie gastro-intestinala) si a celor hepato-biliare (litiaza biliara, dischinezie biliara, colecistita). 

Statiunea Biborteni - Statiunea balneoclimaterica sezoniera de interes local Biborţeni este situata la 490 m altitudine, la 45 km nord-vest de Sfântu Gheorghe in apropierea localitatii Baraolt, in Depresiunea Baraolt. Are aproximativ 820 de locuitori se apartine de orasul Baraolt.Apele minerale de aici (carbogazoase, bicarbonatate, calcice, magneziene, hipotoneferuginoase, sodice) sunt cunoscute din secolul XIX, in 1880 fiind deja imbuteliate. Acestea sunt utilizate pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv (gastrite, gastro-duodenite cronice, diabet), afectiuni hepate-biliare (dischinezie biliara, litiaza biliara), boli ale rinichilor si cailor urinare, boli endocrine si cardiovasculare. Statiunea Biborţeni dispune de instalatii pentru bai calde si reci precum si de buvete pentru cura interna. Apele minerale de la Biborteni sunt imbuteliate si sunt cunoscute in toata tara sub marca Biborţeni.

Statiunea Sugas - Statiunea balneoclimaterica de interes local Şugaş-Băi este situata la 747 m altitudine, la 8 km vest de Sfântu Gheorghe. In statiunea din inima muntilor Baraolt exista bai si mofete indicate pentru boli cardiace si boli ale aparatului circulator. Iarna se practica schiul functionand si o instalatie de transport pe cablu pentru schiori.

Statiunea Malnas Bai - Staţiunea este profilată, în principal, pe tratamentul afecţiunilor tubului digestiv. Factori naturali terapeutici: ape minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, cu o mineralizare totală de 3,3-27,6 g/l, mofete, bioclimat de cruţare. Indicaţii terapeutice: afecţiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice hiperacide, ulcere gastrice şi duodenale cronice, colite cronice, constipaţia cronică), afecţiuni cardiovasculare (insuficienţa mitrală şi aortică compensată, hipertensiunea arterială, arteriopatii periferice prin ateroscleroză), nevroza astenică, afecţiuni respiratorii. Instalaţii de tratament: instalaţii pentru băi calde cu apă minerală, instalaţii pentru mofete, buvete pentru cura internă cu ape minerale, bazin cu apă minerală în aer liber.