HOME HOTELURI MOTELURI PENSIUNI / VILE AGENTII TURISTICE STATIUNI BALNEARE CAMPINGURI RESTAURANTE
VRANCEA
HARTI
TRANSPORTURI
OBIECTIVE TURISTICE
REZERVATII NATURALE
PROGRAME CULTURALE
GALERIE FOTO
Manastirea Lepsa
Manastirea Lepsa , un adintre cele mai vechi constructii de acest fel din zona Vrancei, ridicata in anul 1780.

Manastirea Soveja

Manastire zidita de Domnitorul Matei Basarab in 1645.Este asezata pe Valea Susitei. Aceasta manastire s-a construit ca semn al impacarii dintre Matei Basarab si Vasile Lupu, motiv pentru care este cunoscuta sub numele de Drobomirna (buna pace).
Manastirea Mera
Este ctitoria familiei Cantemir in 1705. Este compusa dintr-o biserica aflata in planul central care se asemana cu arhitectura bisericilor domnesti din Moldova.

Biserica "Nasterii Maicii Domnului" Focsani

De la Focsani, a fost zidita de domnitorul Grigore Ghica in anul 1661.

Casa Memorial :Simion Mehedinti"

Simion Mehedinti cel mai mare geograf roman.

Casa memoriala "Duiliu Zamfirescu"

Manastirea Recea
De la Candesti, a fost construita intre anii 1685-1692
Schitul Dalhauti
Este ctitorit in 1464, fiind un important monument istoric.

Muzeul Vrancei - Laboratorul de Conservare - Restaurare

Conservarea patrimoniului constituie un domeniu important, atat in asigurarea starii de sanatate a obiectelor de patrimoniu in vederea prelungirii vietii obiectului. Tratamentele de conservare incep din depozit prin asigurarea conditiilor de microclimat adecvate ( temperatura, umiditate, lumina ) si continua in laborator prin tratamentele specifice fiecarui material din care e constituit obiectul de patrimoniu si in functie de degradarile suferite.

Muzeul satului de la Petresti


Muzeul Unirii din Focsani


Mausoleul de la Soveja

In satul Dragosloveni ce apartine de comuna Soveja s-a inaltat un mausoleu in memoria celor cazuti in luptele din 1916-1918 asa cum consemneaza inscriptia de pe frontispiciul monumentului : "Aici odihnesc ostasii cazuti pe aceste plaiuri in razboiul 1916-1919. Urmasii bravilor ostasi au inaltat din blocuri de piatra si beton un mausoleu in anul 1929, care adaposteste in cripte oseminte ale ostasilor romani si rusi. Pe placile de marmura din fata criptelor au fost inscrise numele celor identificati. Pe latura de vest se afla groapa comuna (osuarul) care adaposteste 2000 de oseminte. informatii furnizate de www.vrancea.com.ro
Mausoleul de la Marasti
Mausoleul eroilor este amplasat in satul Marasti, comuna Racoasa, situate la nord-vest de orasul Panciu ( circa 27 km.). Aici, intre 9 iulie - 17 iulie 1917, in cadrul ofensivei romane de pe valea Susitei, s-a dat una dintre cele mai mari batalii ale primului razboi mondial soldata cu o stralucita victorie. informatii furnizate de www.vrancea.com.ro
Mausoleul de la Marasesti
Pe campiile de lupta de la Marasesti armata romana a dat riposta planurilor de atac ale armatei inamicecare voia sa trapunga poarta Moldovei pe la Marasesti.In memoria celor care si-au jertfit viata in luptele de la Marasesti s-a inaltat Maousoleul "Intru slava eroilor neamului" cum sta scris pe frontispiciul acestuia.
Muzeul Vrancei - Sectia Istorie
Inceputurile muzeului vrancean se regasesc in constituirea, in 1928, al unui nucleu in cadrul Liceului "Unirea" din Focsani, din initiativa "Ligii Culturale" si a profesorilor acestei institutii, in jurul careia gravita viata culturala a orasului. Abia in 1951, prin inscrierea sa in randul institutiilor de stat, Muzeul Vrancei a devenit o institutie culturala al carei rol, in depistarea si valorificarea expozitionala a marturiilor istorice, in cercetarea stiintifica, a crescut an de an , pana la situarea sa in prim-planul institutiilor culturale ale judetului.

Casa Memoriala Mos Ion Roata

Casa memoriala a fost inaugurata la 24 ianuarie 1959, cu prilejul Centenarului Unirii Principatelor Romane, in casa in care a locuit Ion Roata, din catunul Gura Vaii si stramutata la soseaua ce leaga orasul Panciu de Soveja.

Casa Memoriala Alexandru Vlahuta

Casa memoriala a fost amenajata si inaugurata in anul 1958, cu ocazia sarbatoririi centenarului nasterii scriitorului. In cateva camere, la parter si etaj, s-a incercat si - credem noi - s-a reusit sa se reconstituie atmosfera specifica epocii : mobilier, carti din biblioteca proprie, reviste ale vremii, cateva obiecte ce au apartinut scriitorului. informatii furnizate de www.vrancea.com.ro
2007 Turism NG Advertising. Toate drepturile rezervate